Vilma: Mano šeimos mėgstamiausias pyragas

PyragasŠį kartą nerašysiu jokių istorijų ar įspūdžių iš filmavimų, o pasidalinsiu su jumis nepaprastai gardaus varškės pyrago receptu.

Taip jau pasisekė, kad varškės, pieno, kiaušinių, miltų, mėsos bei dar daugelio kitų produktų, mūsų šeimai netenka pirkti parduotuvėse, dėka vyro tėvų, užsiimančių ūkininkavimu. Tad vis stengiuos atrasti naujų patiekalų receptų, kad neatsibostų tie patys. Gaudama daug šviežios, ekologiškos varškės kiekvieną savaitę, vis kepdavau varškės apkepus, tačiau pastebėjau, kad mano šeimai tai jau atsibodo. Draugė pasiūlė pyrago receptą, kuriam pagaminti reikia nemažai varškės. Iš pradžių jis pasirodė gan sudėtingas, bet kuo toliau, tuo labiau man patiko jį gaminti, valgyti ir ypatingai sulaukti gerų įvertinimų.

Pasiraitojam rankoves ir pradedam :)

Pagrindui jums prireiks:

1 kiaušinio

50g sviesto (tinka ir aliejus)

1 šaukštelis kepimo miltelių

100g cukraus

200g miltų

Įdarui:

800g varškės

2 kiaušiniai

200g cukraus

3 – 4 šaukštai aliejaus

2 pakeliai vanilinio ar grietinėlės skonio pudingo (perku Dr. Oetker)

400 ml pieno

Sviestą ištirpinam su cukrum, įmušam kiaušinį, sumaišom su kepimo milteliais ir miltais. Gautą masę įdedam į šaldytuvą, kol pasiruošim įdarą.

Varškę sutrinam su cukrum, kiaušiniais, aliejumi. Pudingą suberiam į pieną ir gerai išmaišome, visa tai užpilame ant jau paruoštos varškės masės. Viską gerai sumaišome.

Išimame pašaldytą tešlą iš šaldytuvo ir ja išklojame kepimo skardos dugną. Ant išklotos tešlos užpilame sumaišytą varškės įdarą. Kepame įkaitintoje orkaitėje 175 laipsnių temperatūroje, apie 1,5 – 2 val.

Išėmus, apiberiu cukraus pabarstukais (tik dėl grožio) ir palieku atvėsti, kadangi tik atvėsęs šis pyragas gerai pjaustosi.

P.S. Niekada „aklai“ nesivadovauju receptu, galimos įvairios interpretacijos dėl kiekių, produktų sukeitimo ir pan. Tad jei ar kepsite pagal šį receptą, ar patobulinsite pagal save, bus malonu sulaukti jūsų atsiliepimų.

Sėkmės ir skanaus!

Nuoširdžiai,

Jūsų Vilma

Skiltyje: Blog'as. Palik komentarą arba parašyk atsiliepimą savo blog'e („Trackback“).

Komentarų: 7

  1. Egle
    2010 Balandžio 29 d., 11:20 | #

    Mmmm niam niam reiks isbandyti :) Aciu uz skanumyna ! :D

  2. Robertas
    2010 Balandžio 29 d., 12:18 | #

    Nu man tu, Vilma, su visa sao didele grazia seima-nereali moteris! As tai labai pykstu ant tokio idiotisko konkurso egzistavimo apskritai, bet jei jau kazka reikia rinkti-tai Tave!
    Pamastymas. Nezinau kokios cia tos jusu taisykles, bet juk reikia isbalsuoti jums pacioms dalyves, tiesa? Kodel jus metat silpniausias dalyves? Pirmiausia butu logiska atsikratyti stipresniuju, nes pabaigoje juk liksite visos ir bus sunku laimeti. Linkiu tau sekmes!

  3. 2010 Balandžio 29 d., 12:36 | #

    toks idiotiskas konkursas, kad net ziurit, ar ne Robertai :D :D :D

  4. IRMA
    2010 Balandžio 29 d., 14:07 | #

    Butinai isbandysim!!! mano seima taip pat labai didele,bus ir mums naudinga pakeisti italiska ,,crostata“ i lietuviska varskes pyraga..Sekmes ir daugiau receptu !!! Lietuvos moteriskes parodykit ir virtuves sugebejimus!!! Juk net pasaulio karalienes tuo menu dalijasi!!!

  5. Olivija
    2010 Balandžio 29 d., 17:16 | #

    Geras :) Tai vienas mėgstamiausių mano pyragų. Dažnai jį kepu. Kai filmavimo grupė buvo pas mane į namus atvažiavusi, būtent šį pyragą kepiau :) Tik aš dedu dar į įdarą konservuotų persikų (visą indelį jų supjaustau) :) Pabandyk, laaabai skanu ;)

  6. Banx
    2010 Balandžio 30 d., 15:23 | #

    Oi, ir aš esu kepusi panašų pyragą į šį. Tik aš dalį tešlos sudėdavau ant skardos apačios, šonus apdėdavau (kaip šulinys panašiai atrodo) ir kai sudedu varškės įdaro, likusią tešlą užtarkuoju ant viršaus :)
    Prisimenu pirmą kartą iškepė man pyragas, iškart pjaustom ragaut, bet jis man nesipjausto gražiai, subyra tiesiog. Ot, galvoju, neįšėjo :( Kiek vėliau vėl užsinorim pyrago ir pjaustosi gerai. Visa paslaptis buvo, kad jis turi atvėst ir tik tada ragaut :)

  7. Katia
    2010 Gegužės 26 d., 20:58 | #

    Labai buvo skanu! Aciu uz recepta :) As prie pyrago dar pridejau ledu. Man labai patiko ;)

Tavo komentaras

El.pašto adresas viešai nerodomas. Būtini laukeliai pažymėti žvaigždute.

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Įrašai